Ost+Front naar De Verlichte Geest te Roeselare.

Het Duitse Ost+Front is op vrijdag 17 mei te gast in De Verlichte Geest te Roeselare. Dit gezelschap is een vertegenwoordiger van wat we Neue Deutshe Härte noemen en mag je zodoende vergelijken met het grote boegbeeld in het genre: Rammstein.

Ost+Front werd in 2008 opgestart en zorgt dus voor een kruisbestuiving van gothic metal, industrial en rock. De band wordt heel vaak vergeleken met Rammstein daar hun nummers in het verlengde van die grootheid uit het (sub)genre. Soms worden zelfs stukken tekst en / of muziek gebruikt van deze topact om hun eigen songs rond te bouwen. De band heeft vier full-albums op de markt waarvan de laatste ‘Adrenalin’ (2018) is die het uitstekend heeft gedaan in de Duitse hitlijsten. Meteen een goede gelegenheid dus om dit album ook in België van wat extra promotie te voorzien.

Als support acts mogen Schlagwetter en Spankracht aantreden. Schlagwetter is ook een Duitse band die je muzikaal alvast in het zelfde vakje als headliner Ost+Front mag plaatsen. Spankracht is dan weer een Belgische duo uit de buurt van Antwerpen die een mix brengt van electro, drum and bass, industrial, metal en trance.

Drie bands op een vrijdagavond: meer moet dit voor ons alvast niet zijn om een werkweek af te sluiten en een weekend goed in te zetten. Meer info vind je op https://www.facebook.com/events/ostfront-roeselare-de-verlichte-geest-be/386313975516275/