Mötley Crüe: The Dirt Soundtrack

Over Mötley Crüe is er eigenlijk al meer dan genoeg inkt gevloeid: elke rechtgeaarde liefhebber van hard rock, heavy metal en / of glam metal kent de band en is op de hoogte van de levensstijl die de heren – Nikki Sixx (bass), Tommy Lee (drums), Vince Neil (vocals) en Mick Mars (gitaar) – erop na hielden. Meer rock ‘n’ roll kan niet en dat kan je o.a. nalezen in hun biografie ‘The Dirt: Confessions Of The World’s Most Notorious Rock Band’. Nu, zo’n achttien jaar nadat het boek op de markt kwam, krijgen we daarvan ook een verfilming: ‘The Dirt’. Op deze ‘The Dirt Soundtrack’ krijg je dan ook de soundtrack van de film te horen die bestaat uit veertien nummers uit het roemruchte songbook van het viertal, aangevuld met vier nieuwe nummers. ‘The Dirt’, ‘Ride With The Devil’ en ‘Crash and Burn’ sluiten perfect aan bij wat we eerder van de heren te horen kregen: stevige, maar aanstekelijk klinkende hard rock / glam metal. Madonna’s ‘Like A Virgin’ is het vierde “nieuwe” nummer. De versie die je hier te horen krijgt is er een … à la Mötley Crüe. Vele fans zullen de meeste nummers dus reeds in hun collectie hebben staan, zodat ze moeten afwegen of de kost van een full-album opweegt tegen het feit dat je slechts vier niet eerder uitgebrachte nummers erbij krijgt. Een waarderingscijfer laat ik dan ook achterwege.

Luc Ghyselen

Eleven Seven Music

Tracklist: 1. The Dirt 2. Red Hot 3. On With The Show 4. Live Wire 5. Merry-Go-Round 6. Take Me To The Top 7. Piece Of Your Action 8. Shout At The Devil 9. Looks That Kill 10. Too Young To Fall In Love 11. Home Sweet Home 12. Girls, Girls, Girls 13. Same Ol’ Situation (S.O.S.) 14. Kickstart My Heart 15. Dr. Feelgood 16. Ride With The Devil 17. Crash And Burn 18. Like A Virgin