1349: Dødskamp (single)

1349 is een Noors black metal gezelschap dat in 1997 werd opgestart. Zes full-albums sieren ondertussen de discografie van 1349, alsook een aantal demo’s, singles en ep’s. Deze ‘Dødskamp’ is hun nieuwste werkstuk: een “vijfenveertig toeren plaat” met slechts twee nummers. Titelnummer ‘Dødskamp’ is het enige nieuwe nummer. Het opent vrij melodieus, tot de rauwe vocalen invallen en het ontaardt in een stukje zwart geblakerde furie. Een knap opgebouwde track. Op “Side B” van dit schijfje vindt je een live opgenomen versie van ‘Atomic Chapel’, een opname die, naar onze smaak toch, wat te wensen over laat op gebied van geluidskwaliteit. Hopelijk is het titelnummer de voorbode van een nieuw full-album, want ‘Massive Cauldron Of Chaos’ ligt alweer vijf jaar te wachten op een opvolger.

Luc Ghyselen

Season Of Mist

Tracklist: 1. Dødskamp 2. Atomic Chapel