Pectora: Untaken

‘Untaken’ is het debuutalbum van Pectora, een Deens gezelschap opgestart in de buurt van Roskilde in 2013. Na een demo (‘Burgeon Of Hate’, 2014) en een ep (‘Redemption’, 2017) is dit het eerste full-album van het vijftal. Je vindt acht tracks op dit schijfje die je gemakshalve in het vakje heavy metal kan onderbrengen. De heren – Kenneth Steen Jacobsen (vocals), Morten S. Nielsen (gitaar), Søren Weiss Kristiansen (gitaar), Laurids Leo Münier (bass) en Nicolas Kraunsøe Frandsen (drums) – houden het wel melodieus en heel krachtig. Je hoort power metal, thrash metal, ja, zelfs wat hard rock langskomen in hun sound die zodoende “old school metal” verbindt met moderne heavy metal. Acht nummers die weten te boeien zonder uitschieters, al ligt het ene nummer wat vlotter in het oor dan het andere. Vocaal doet Kenneth geregeld denken aan Michael Poulsen (Volbeat) zonder dat hij een copycat is, terwijl het geheel muzikaal dichter aanleunt bij een band als Accept. Of ze even groot zullen worden als een van die twee bands valt nog af te wachten. Wijzelf zijn nog niet écht overtuigd van het kunnen van dit kwintet – er kwamen meerdere fragmenten en stukken langs die we echt wel konden waarderen, maar we hoorden ook passages die ons minder konden bekoren –, al kan deze ‘Untaken’ een stap voorwaarts betekenen in hun muzikale carrière.

Luc Ghyselen (70)

Mighty Music PMZ 308

Tracklist: 1. Untaken 2. Collide 3. Haunted Memory 4. The Fare 5. Running Out Of Days 6. Unkindled Flame 7. No Regrets 8. The Arrival