Emerald: Restless Souls

Sinds 1995 timmert het Zwitserse Emerald aan een muzikale carrière en het zestal komt er nu aan met zijn achtste full-album ‘Restless Souls’ getiteld. Het album telt twaalf nummers heavy metal / power metal. ‘Freakshow’ en ‘Valley Of Death’ zijn twee gemakkelijk mee te brullen nummers die meteen de toon zetten voor dit album: Dit klinkt krachtig, melodieus maar is ook catchy en aanstekelijk. Zonder het warme water opnieuw te hebben uitgevonden, zorgt Emerald dat we goedkeurend knikken. Als de heren en dame – Mace Mitchell (vocals), Julien Menth (gitaar), Michael Vaucher (gitaar), Vania Truttmann (bass), Thomas Vaucher (keyboards) en Al Spicher (drums) – dit niveau kunnen aanhouden, kunnen we ons als liefhebbers van heavy metal / power metal opmaken voor een uurtje krachtige, melodieuze metal. En ja hoor, het zestal laat geen steekjes vallen: we omgorden op tijd en stond onze luchtgitaar, we scanderen de gemakkelijk in het gehoor liggende refreinen uitbundig meer, … Kortom, we genieten van de twaalf tracks op dit schijfje die genoeg variatie biedt ons bij de les te houden. Een knipoog naar Iron Maiden (‘Son Of Sam’), een accentje speed en thrash metal (zoals in bijvoorbeeld ‘Digital Slavery’), een vleugje hard rock (‘Superhero’), eerder epische nummers (o.a. ‘My Restless Soul’), een ballade (‘Set Me Free’): het komt allemaal aan bod en het wordt met verve gebracht (enkel de ballade zullen we bij extra luisterbeurten skippen). Emerald blaast ons zeker niet omver met ‘Restless Souls’, maar we beleefden wel een aangename tijd bij onze luistersessies.

Luc Ghyselen (78)

Rock Of Angels Records ROAR 1905

Tracklist: 1. Freakshow 2. Valley Of Death 3. Digital Slavery 4. Son Of Sam 5. My Final Stand 6. The Wicked Force 7. Cad Goddeu 8. Restless Soul 9. Set Me Free 10. Superhero 11. Heaven Falls Down 12. Revenge