Nervosa in De Verlichte Geest.

Op 1 mei, een dag die we zowat allen vrij hebben, is het Braziliaanse damestrio van Nervosa te gast in De Verlichte Geest te Roeselare.

Nervosa werd in 2010 opgestart en heeft drie full-albums op de markt die de band alle eer aan doen. Het meest recente, ‘Downfall Of Mankind’ (Napalm Records) dat vorig jaar op de markt verscheen, laat een fantastische indruk na. De dames – Fernanda Lira (bass, vocals), Prika Amaral (gitaar) en Luana Dametto (drums) – bewijzen er in ieder geval mee dat men wel degelijk met hen rekening dient te houden als je spreekt over agressief klinkende thrash metal (met wat death metal accenten). Maar hoe goed de albums van Nervosa ook zijn (Vooral het meest recente ‘Downfall of Mankind’ (Napalm Records, 2018) smaakt echt naar meer), het is vooral tijdens live concerten dat de band nog boven zichzelf uitstijgt. De muziek wordt feilloos gebracht, de agressieve looks van Fernanda, en de tonnen energie die het drietal uitstraalt is indrukwekkend. Daarom ook dat de dames een heel graag geziene gast zijn op onze podia.

Op deze “Downfall of Mankind”-tour wordt Nervosa vergezeld door Rezet, een Duits thrash metal viertal opgestart in 2004. Deze heren hebben zopas hun vierde full-album op de markt gebracht (‘Deal With It’ – Metalville MV0203) en het spreekt voor zich dat de heren zich op dit album zullen concentreren tijdens deze tour.

Wie van thrash metal houdt, heeft geen enkele reden om deze afspraak te missen. Rep je dus op 1 mei naar De Verlichte Geest te Roeselare en laat je meeslepen met Rezet en vooral met de gedreven en energieke set die Nervosa telkens opnieuw serveert.

Meer info nodig? Bekijk dan zeker volgende facebookpagina: https://www.facebook.com/events/2201165866797208/

Foto’s Nervosa @ Antwerp Metal Fest 2017: Luc Ghyselen.