Bloodbound: Rise Of The Dragon Empire

Bloodbound is een feel good heavy / power metal band uit Zweden. Met hun achtste album net op de teller mag je spreken van een gevestigde waarde. Die waarde hebben ze echt als het op live optredens aankomt, wat niet betekent dat de albums niet de moeite waard zouden zijn. Verre van. Tijd dus om nummer acht eens onder de loupe te nemen. Eigenlijk is het eenvoudig: hou je van Hammerfall, Avantasia, EdGuy, Beast in Black, Sabaton, dan ga je ongetwijfeld Bloodbound de max vinden. De nummers zijn wederom van hoog niveau, zowel productioneel als compositorisch. Allicht ontbreekt een klein beetje creativiteit, maar de fans zullen er niet om malen. Met iets meer dan vijfenveertig minuten en elf nummers heb je de handen vol om een feestje van zesenveertig minuten te bouwen. Misschien zelfs langer als je de repeat indrukt (of de bijhorende DVD indien je de gelimiteerde versie aanschaft). Dus hebben we maar de repeat ingedrukt én … het werkt. ‘Slayer Of Kings’ is een machtig goed nummer waarin de stem van Patrik J Selleby volledig tot zijn recht komt. ‘Magical Eye’ is ook een uitschieter. ‘Blackwater Bay’ balanceert dan weer een beetje teveel over de rand richting melig. Maar vanaf ‘The Warlock’s Trail’ tot afsluiter ‘Reign Of Fire’ krijg je alleen maar goede nummers. ‘Reign Of Fire’ zelf is minder mijn ding.

Frederik Blieck (85)

AFM Records

Tracklist: 1. Rise Of The Dragon Empire 2. Slayer Of Kings 3. Skyriders And Stormbringers 4. Magical Eye 5. Blackwater Bay 6. Giants Of Heaven 7. The Warlock’s Trail 8. A Blessing In Sorcery 9. Breaking The Beast 10. Balerion 11. Reign Of Fire