Inhepsie: Onirique

Het Franse Inhepsie timmert reeds sinds 2001 aan een muzikale carrière die zich afspeelt in het segment (melancholic) gothic rock / gothic metal. Met ‘Onirique’ komt het Franse gezelschap met album nummer vier naar buiten, en dat na een stilte van zeven jaar. In vergelijking met de eerste drie albums klinkt Inhepsie op dit nieuwe werkstuk iets krachtiger, iets snediger dankzij de toevoeging van een extra (lead) gitarist. Toch blijft het totaalgeluid zich duidelijk in het gothic / dark wave genre afspelen. De nummers zijn goed goed gearrangeerd en klinken veelbelovend. Hun donkere atmosferische muziek wordt nu en dan doorprikt door een glasheldere inventieve gitaarsolo zodat de band qua sound iets ruimer klinkt dan op de eerste drie albums. Naast die toch wel knappe gitaarsolo’s, die voor extra kracht in de sound zorgen, is het vooral de mooie erg soepel klinkende stem van vocaliste Cathy Bontant die in het oog springt. Dat ze zingt in haar moedertaal zorgt ervoor dat we gevrijwaard zijn van een soms enerverend Engelstalig accent en … het past wonderwel bij de aangeleverde muziek. Zelf ben ik normaal geen fan van de taal van Molière in rock / metal nummers (een paar uitzonderingen niet te na gesproken), maar bij Inhepsie klopt het plaatje wel en dat is al een verdienste op zich. Een absolute “must have” is deze ‘Onirique’ nu ook weer niet geworden, maar een mooie aanvulling op een collectie gothic / dark wave is het wel, dankzij de knappe gitaarsolo’s, de mooie pianoklanken die in zowat elk nummer opduiken én de glasheldere, soepele vocalen van Cathy.

Luc Ghyselen (78)

Independent Release

Tracklist: 1. Intro 2. Ode à la nuit 3. L’Autre réalité 4. Est-ce important 5. L’Indifférence 6. Ce sentiment 7. Oublier qui je suis 8. L’Instant égaré 9. Funambule 10. Onirique 11. Regrets