In Flames op 10 april in Trix.

Het Zweedse In Flames mag, samen met At The Gates en Dark Tranquility, beschouwd worden als een van de grondleggers van wat we melodic death metal noemen. De band werd in 1990 door gitarist Jesper Strömblad opgestart en koos resoluut voor melodic death metal. Intussen zijn er tal van andere invloeden – metalcore, nu metal, groove metal – in hun sound waar te namen. Fans van het eerste uur zijn misschien wel afgehaakt, maar een heel pak nieuwe fans hebben ondertussen In Flames ontdekt. De heren hebben zo pas met ‘I, The Mask’ hun dertiende full-album op de markt gebracht en om dat album in de kijker te plaatsen wordt deze tournee opgezet. Je mag je in ieder geval verwachten aan een heel stevige en krachtige set waar melodie, brutaliteit en agressie hand in hand gaan.

In Flames wordt vergezeld door twee Amerikaanse bands: Norma Jean en Light The Torch. Norma Jean is een Amerikaans metalcore gezelschap dat in 1997 werd opgestart. De band heeft zeven full-albums op de markt en wordt gekenmerkt door het feit dat niemand van de originele line-up de talrijke wisselingen in de line-ups heeft overleefd. Ze worden ook beschouwd als een Christelijke band.

Ook Light The Torch, dat de avond mag openen, is een metalcore gezelschap. Deze band werd in 2012 opgestart als Devil You know en het is pas sinds hun meest recente album, ‘Revival’ uit 2018, dat de naam Light the Torch wordt gebruikt. De twee vorige albums werden nog op de markt gebracht onder de vorige naam.

Liefhebbers van In Flames moeten al lang niet meer overtuigd worden en hebben 10 april al ingekleurd in hun agenda, want de band staat garant voor een gedreven en energieke show. Meer info kan je alvast vinden op www.trixonline.be of op www.biebob.be

Foto’s In Flames @ Alcatraz Hard Rock & Metal Fest 2018: Bianca Lootens.