Het Britse Dare op tournee.

Het Britse Dare werd in 1985 opgestart door Darren Wharton (vocals, keyboards, keytar) en zorgde voor een frisse wind in hard rock landschap met een mix van hard rock, melodic rock en classic rock. De band heeft ondertussen negen full-albums op de markt gebracht ondanks een periode van inactiviteit tussen 1992 en 1998. De naam Darren Wharton moet ongetwijfeld belletjes doen rinkelen bij fans van Thin Lizzy, maar ook gitarist Vinnie Burns kan een pak adelbrieven voorleggen waarvan Ten en Bob Catley de bekendste zijn. De rest van de line-up bestaat tegenwoordig uit Nigel Clutterbuck (bass), Marc Roberts (keyboards) en Kevin Whitehead (drums). Het eerste deeltje van deze tour (de maand april) brengt Dare o.a. in de Cacaofabriek te Helmond (dinsdag 9 april) en in de Moonlight Music Hall te Diest (woensdag 10 april).

Als support act voor Dare is er dan Marc Jürs and A Bunch Of Heartbreakers, een Duits viertal dat zich muzikaal eigenlijk situeert in het country vakje. Benieuwd of dit wel zal klikken met de rock liefhebbers.

Maar als liefhebber van Dare mag je dit er vooral niet van weerhouden die data vrij te houden, want MUSIKA zag de band vorig jaar nog tijdens MelodicRockFest Scandinavia in het Zweedse Malmö en was daar danig onder de indruk.

Meer info vind je op www.cacaofabriek.nl (9 april) en op https://nl-nl.facebook.com/MoonlightMusicHall/ (10 april)

Foto’s: Dare @ MelodicRockFest Scandinavia 2018: Andy Maelstaf.