Avantasia op 14 april in het Duitse Oberhausen.

Avantasia, een project van Tobias Sammet, zorgt keer op keer voor schitterende albums. Telkens opnieuw kan je het werk van Avantasia omdopen tot metal opera omdat er telkens een hele rij aan vermaarde gastvocalisten zijn opwachting maakt. Dit is op het laatste meesterwerk, ‘Moonglow’ (Nuclear Blast), niet anders.

Met Avantasia brengt Tobias een mix van power metal, symphonic metal, progressive metal en hard rock. Al deze invloeden worden tot een zinderend geheel geboetseerd. Album na album komen er dan een reeks vocalisten langs om de ideeën van Tobias tot in de puntjes uit te werken. Een kleine greep uit de reeks aan vocalisten die al bij Avantasia langs kwamen: Michael Kiske, Bob Catley, Jorn Lande, Alice Cooper, Klaus Meine, Biff Byford, Sharon den Adel, Amanda Somerville, … Dit betekent dat het steeds reikhalzend uitkijken is, wie er allemaal bij zal zijn tijdens de concerten van Avantasia. Maar een ding is zeker: telkens opnieuw is het smullen geblazen. En dan niet enkel op vocaal gebied, want ook muzikaal wordt alles steeds tot in de puntjes verzorgd. Voeg daar een mooi aangekleed podium aan toe en je verkrijgt top entertainment.

Dit zal op “Moonglow World Tour 2019” niet anders zijn. Deze tournee start op 30 maart en doet negentien steden aan waaronder het Duitse Oberhausen op 14 april. Wij, van MUSIKA, zagen Avantasia reeds een aantal keer met een show op een festival (PPM (2013) – HellFest (2013) – Alcatraz (2016)), maar willen nu ook eens getuige zijn van een concert van Avantasia tijdens een tournee.

Foto’s: Avantasia @ Alcatraz Hard Rock & Metal Fest 2016: Luc Ghyselen.