Nusquama: Horizon Ontheem

Nusquama is een nieuwe Nederlandse black metal band bestaande uit artiesten die hun sporen reeds verdienden bij andere bands. Bassist N. en gitarist S. ken je misschien van Laster of Northward, drummer M. zit ook bij Fluisteraars achter de drumkit, en gitarist O. en vocalist T. maken ook deel uit van Turia. Allemaal bands die in het zelfde straatje bezig zijn. De lijn van die bands kan je nu dus ook doortrekken naar Nusquama. Donkere black metal wordt afgewisseld met atmosferische melodieuze fragmenten, terwijl zwartgeblakerd gekrijs de vocale omlijsting vormt. Het vijftal houdt het op dit debuut op zes nummers die krachtige en heel stevig uit de speakers knallen, maar door het gekrijs ons minder hard aangrijpen dan een pak genregenoten. Toch zal ook Nusquama de nodige zieltjes weten te winnen, want muzikaal klikt het geheel goed in elkaar terwijl de vocalen er eigenlijk wel goed bij passen. Maar daar we toch graag horen waarover men het in de teksten heeft, al moeten we het dan niet altijd begrijpen, is dit toch een kleine afknapper voor ondergetekende. Al zullen we het kwintet van Nusquama toch maar in de gaten blijven houden.

Luc Ghyselen (68)

Eisenwald

Tracklist: 1. De Aarde Dorst 2. Wrevel 3. Vuurslag 4. Eufrozyne 5. Ontheemd 6. Met Gif Doordrenkt