Warfist: Grünberger

Met ‘Grünberger’ is het Poolse Warfist toe aan zijn derde full-album. Warfist bestaat uit Mihu (vocals, gitaar) en Pavulon (drums) en drukt zich muzikaal uit aan de hand van thrash metal met een pak black metal ingrediënten. Dit zorgt op deze ‘Grünberger’ voor tien knap opgebouwde tracks die samen een conceptverhaal vormen over een aantal donkere pagina’s in de geschiedenis van Zielona Góra (Grünberg). Tien nummers ook die gemakkelijk te verwerken zijn, maar toch voldoende kracht, duisternis en brutaliteit bevatten om te blijven boeien van begin tot eind. Verwacht je niet aan nieuwe zijstapjes die het (sub)genre zouden open trekken, maar wel knap en strak uitgevoerde stukken muziek die gemakkelijk blijven hangen. De band heeft zeker nog niet echt een naam als een klok, maar als het van ons afhangt, mag daar toch wat verandering in komen. Warfist zorgt immers voor een heel stevige en krachtige insteek met mooi opgebouwde nummers zonder echte uitschieters maar heel zeker ook zonder miskleunen. Tijdens ‘Death By Cleansing Fire’ komt een stukje gesproken Duitse tekst uit de zeventiende eeuw aan bod: een mooi extra accentje. Als we de bijvoeglijke naamwoorden “catchy” en “aanstekelijk” mogen gebruiken tijdens een review over een blackened thrash metal schijf, dan zijn die hier zeker op hun plaats. Warfist zorgt met ‘Grünberger’ voor een kleine veertig minuten strak en krachtig muzikaal vertier.

Luc Ghyselen (85)

Godz Ov War Productions CMXCIX

Tracklist: 1. Black Army 2. The Chapel Of Death 3. Feasting On Dead Bodies 4. The Burning Flames Of Ignorance 5. Slay, Swive And Devour 6. The Punishment 7. Death By The Cleansing Fire 8. Grunberger (Drinking With The Devil) 9. March Of Death 10. Atrocious Saviour