Forged In Black: Descent Of The Serpent

Forged In Black werd in 2007 opgestart als Merciless Fail, maar gaat sinds 2013 door het leven als Forged In Black. Het Britse vijftal zorgt voor traditional heavy metal met knipogen naar doom, power metal en thrash metal. ‘Descent Of The Serpent’ is het tweede full-album van de heren en laat een volwassen sound horen die de eerder opgesomde ingrediĆ«nten mooi samen smeedt tot een vloeiend en krachtig geheel. Vocalist Chris Stoz Storozynski gaat op tijd en stond King Diamond achterna, al raken zijn hoge noten niet aan die van de grootmeester. Het zorgt in ieder geval voor een extra pigment in de sound van het kwintet. ‘Descent Of The Serpent’ telt negen goed uitgewerkte tracks. Vernieuwend is het allerminst, maar het klinkt krachtig, stevig en onderhoudend. Bass en drums zorgen voor een stevige solide basis, de riffs stralen kracht uit, de gitaarsolo’s zijn punctueel en melodieus zonder dat er wereldschokkend dingen gebeuren. De vocalen van Chris zijn misschien wel de belangrijkste trekpleister voor Forged In Black en, zoals eerder gemeld, klinken die krachtig met knipogen naar een (jonge) Bruce Dickinson en vooral naar King Diamond. We kunnen dan ook besluiten dat Forged In Black met ‘Descent Of The Serpent’ een goed album heeft afgeleverd die liefhebbers van traditional heavy metal (denk aan de jaren tachtig NWOBHM) zou moeten kunnen bekoren.

Luc Ghyselen (72)

Fighter Records

Tracklist: 1. Seek No Evil 2. One In The Chamber 3. Shadowcasters 4. Descent Of The Serpent 5. One Last Sign 6. Palm Of Silver 7. Aphelion Tormentor 8. Vendetta 9. When Hell Is Done