The Cruel Intentions op 16 maart naar De Verlichte Geest te Roeselare.

Op zaterdag 16 maart kunnen liefhebbers van hard rock, sleaze, glam metal en aanverwante (sub)genres naar De Verlichte Geest te Roeselare voor een avondvullend programma met zo maar liefst vijf bands uit het genre. De deuren gaan er open omstreeks 18u30.

Natuurlijk zullen de meesten er zijn voor het Noorse The Cruel Intentions. Dit gezelschap ontstond in 2015 nadat vocalist Lizzy DeVine zijn vorige band, Vains Of Jenna, de rug toe keerde. Het viertal – naast Lizzy (vocals, gitaar) wordt de line-up nu vervolledigt met Mats Wernerson (bass), Eiliv Sagrusten (drums) en Kristian Nygaard Solhaug (gitaar) – heeft een full-album op de markt: ‘No Sign Of Relief’ uit 2018.

Het Amerikaanse Wildstreet timmert reeds sinds 2006 aan een muzikale carrière. Dit vijftal zorgt voor een set gedreven hard rock ‘n’ roll die je het best in het vakje glam rock kan onderbrengen. Voor zover we bij MUSIKA weten, heeft dit gezelschap een knap album op de markt: ‘Wildstreet’ uit 2008.

L.A. Cobra is een band uit Zuid Afrika en misschien wel de enige glam metal / hair metal uit dat enorme land. Deze band werd in 2005 opgestart en zorgde reeds voor drie full-albums waarvan ‘Shotgun Slinger’ (2017) het meest recente is.

Maar ook het Belgische WildHeart staat zijn mannetje in het genre en dit vijftal is trouwens een heel graag geziene band op tal van podia in Vlaanderen, wegens het feit dat de band er steeds vol voor gaat. Het kwintet heeft ook een full-album op de markt, maar heel binnenkort stelt het gezelschap zijn nieuwste album voor.

Opener van de avond is het Zweedse zestal Strÿkenine dat zich muzikaal uitdrukt aan de hand van melodic rock. Een eerste ep werd onlangs op de markt gebracht.

Meteen vijf goede redenen om er bij te zijn in Roeselare. Meer info kan je alvast vinden op volgende facebook pagina: https://www.facebook.com/events/498819693946507/