Moonstruck: Web Of Deception

Het Nederlandse Moonstruck werd in 2015 opgestart en combineert hard rock met progressive metal. Na een eerste ep, ‘Inmpact’ (2016), is het vijftal klaar voor een extra stap. ‘Web Of Deception’ is een negen tracks tellend full-album dat de verscheidenheid van Moonstruck in de verf zet. De heren gaan er zowel stevig en krachtig tegenaan als ze gas terugnemen en rustiger uit de hoek komen. Ook op gebied van tempo’s en ritmes wordt er heel vaak gewisseld. Het eindresultaat zijn negen nummers die goed worden opgebouwd en die ons wat doen denken aan Queensrÿche al beschikt Moonstruck heel zeker niet over een vocalist als Geoff Tate of Todd La Torre. En net daar wringt het schoentje toch wel een beetje bij ondergetekende. We gaan niet beweren dat Arnold Kloek een slechte vocalist is, verre van zelfs, maar we hebben toch de indruk dat er soms wat te veel van stem wordt gevraagd zodat hij dat dan net niet kan halen: soms schiet zijn articulatie wat te kort of zijn er stembuigingen aanwezig die beter anders hadden gekund. Bass (Jacco Boer) en drums (Michel Blanken) zorgen voor een solide en stevige basis, het gitaarspel (Ronals Blok en Vincent van den Bosch) is adequaat en krachtig en zorgt voor mooie melodieuze solo’s. Toch hebben we de indruk dat het tegenwoordig allemaal een beetje meer mag en moet zijn om op te vallen tussen de tientallen nieuwe releases die wekelijks de markt overspoelen. We houden het dan ook maar op “niet onaardig, maar toch te weinig om aan te raden”.

Luc Ghyselen (65)

Independent Release

Tracklist: 1. Web Of Deception 2. Dark Medicine 3. Metamorphoses 4. Beyond Your Wildest Dreams 5. Wasting Time 6. The Observer Of Chaos 7. Moonstruck 8. Restless Mind 9. The Assassin’s Blade