Délice: Sillage

Délice is een nieuw project van B.M., je misschien bekend van o.a. Skyforest, Annorkoth, A Light In The Dark en nog een aantal andere bands / projecten. Met andere woorden: een druk baasje op muziekgebied. Onder de naam Délice brengt deze artiest je een mix van atmospheric, melancholic black metal en blackgaze, een hele mondvol dus. ‘Sillage’ telt acht nummers en neemt je mee op een mooie trip doorheen de muzikale wereld van B.M. Waarover de man het precies heeft, weten we niet. De vocalen komen diep getergd over maar zijn zo goed als onverstaanbaar en klinken net als het ruisen van wind tussen de bomen. Verder is het vooral het atmosferische aspect dat de boventoon voert dankzij breed uitgesmeerde melodieuze piano-stukken, wazige gitaarpartijen en rustgevende drumpatronen. We vallen zeker niet stijl achterover bij het beluisteren van dit album, maar we moeten eerlijk toegeven dat Délice ons wel op een of andere manier weet te raken. Echt volledig overtuigen doet het album niet, daarvoor worden er iets veel en te vaak melancholische stukken gebruikt, maar we gaan zeker niet gaan lopen als men ons dit werkstuk laat horen. Het zorgt immers tevens voor een uitnodigend rustpunt in ons helse leven, ondanks de fragmenten stevige black metal. Muziekfanaten die hun muziek graag melancholisch, atmosferisch en rustgevend, mogen deze ‘Sillage’ van Délice aan een stevige luisterbeurt onderwerpen.

Luc Ghyselen (75)

Casus Belli Musica / Beverina BP 094 / CBM 045

Tracklist: 1. A Letter To Spring (Intro) 2. Everlasting Autumn 3. Pearlescence 4. Halcyon 5. Petrichor 6. Redamancy 7. Denouement 8. A Letter from Autumn (Outro)