Cult Of Scarecrow: Cult Of Scarecrow (ep)

Cult Of Scarecrow is een Belgisch gezelschap dat in … werd opgestart en heef een line-up bestaande uit zes mensen die reeds ervaring opdeden bij andere bands. Het zestal – Filip De Wilde (vocals), Jan Van Der Poorten (gitaar), Ivan De Strooper (gitaar), Gunther “Gunny” Poppe (bass), Eddy Scheire (keyboards) en Jeannot Schram (drums), al is die laatste na de opnames van deze ep vervangen door Nico Regelbrugge – zorgt op deze titelloze ep voor vier tracks die je in het vakje doom / melodic heavy metal kan onderbrengen. Vier nummers die eerder rustig openen en zich langzaam ontplooien met een krachtige, maar slepende sound die een donkere klankkleur bevat. Vier nummers ook die nogal lang uitgesponnen worden: tussen de 7.42 minuten tot zelfs net boven de negen minuten grens. En dat kan er voor zorgen dat een pak luisteraars afhaken, want erg veel tempo en ritme wisselingen zijn er niet te horen. Toch steekt de band voldoende variatie in de nummers. Dat gebeurt vooral in het vocale gedeelte waar de lead vocalen op tijd en stond wordt bijgestaan door extra stemmen. Voeg daar de vrij melodieuze gitaarsolo’s aan toe en je verkrijgt je deel aan variatie. We kunnen dan ook besluiten dat Cult Of Scarecrow met deze ep een mooi visitekaartje heeft afgeleverd die in de smaak zal vallen van doom liefhebbers die hun sound graag donker, maar toch vrij melodieus, willen hebben.

Luc Ghyselen (75)

Independent Release

Tracklist: 1. The Hour Of Blood Run 2. The Cult Of Scarecrow 3. Last Words From Black Birds 4. Adrift And Astray