Horizons Edge: Let The Show Go On

Horizons Edge is een alhier vrijwel onbekende female fronted power metal band uit Australië. Tot heden was de band voornamelijk lokaal actief. Op 1 maart wordt album nummer drie via Fastball Records uitgebracht en is de eerste link met Europa een feit. Nu nog zien of ze hier komen toeren. Album ‘Let The Show Go On’ werd in Australië reeds in april 2018 uitgebracht. Jammer dat Europa bijna een jaar moet wachten op een album dat best de moeite is om te beluisteren. Twee zaken scheiden Horizons Edge van de rest van het power metal pack: Kat Sproule’s stem is redelijk uniek en de synths nemen een prominente plaats in maar op een aparte wijze. Over het algemeen klinkt de band als een muzikaal machinegeweer, sporadisch onderbroken door synths die de verkeerde richting lijken uit te gaan. In enkele nummers wordt het spersalvo, zoals in ‘Masks’ en ‘In Your Eyes’. Éénmaal wordt er ook gekozen voor een cover: ‘Holding Out For A Hero’ (Bonnie Tyler). Met die mix krijg je uiteindelijk een onderhoudend album. Ik denk dat Horizons Edge, net zoals bijvoorbeeld Unleash The Archers, in staat moet zijn om een fanbase op te bouwen in Europa. Ik schat deze band trouwens hoog in: wat mij betreft hetzelfde niveau als bijvoorbeeld Divine Ascension. Sproule blijkt overigens in staat om acrobatische toeren uit te halen. Ik ben benieuwd hoe dit zich live vertaalt.

Frederik Blieck (84)

Fastball Records FB 18 C 2430

Tracklist: 1. A New Day Will Dawn 2. Farewell 3. Black Hole 4. Surrender 5. Let the Show Go On 6. Use Me 7. Holding Out For A Hero 8. Masks 9. In Your Eyes 10. Demons 11. In A Moment 12. Bring Me Home