Mikael Erlandsson: Capricorn Six

De naam van Mikael Erlandsson klinkt als een klok in het wereldje van AOR of melodic rock. Hij is de vocalist van Last Autumn’s Dream waarmee hij sinds 2002 zo maar liefst vijftien studio-albums op de markt heeft. Onder eigen naam is het met deze ‘Capricorn Six’ ook al toe aan zijn zevende full-album. Daarnaast is hij ook te horen bij tal van andere bands of projecten. De man slaagt er dan ook telkens in om een vocale top prestatie neer te zetten. En als dat dan gebeurt met knappe composities en een goede band achter je, dan zet je goed. Dit is op ‘Capricorn Six’ niet anders. Tien knappe composities waarin aanstekelijke rocksongs en klein pop randje mee krijgen, voeren je mee naar de top in het melodic rock / AOR genre. Met drummer Pontus Engberg en bassist Joel Starander krijg je een soepele maar stevige ritmesectie. Gitaar (Sayit Dölen) en toetsen zorgen voor de perfecte kadering waar de vocalen van Mikael kunnen schitteren. Op een paar tracks hoor je ook nog gitarist Martin Kronlund die deze songs – de gedreven opener ‘Eye Of The Hurricane’, het krachtige ‘Break Another Heart’ en de ballade ‘I Just Wanna Love Ya’ – nog naar een net iets hoger niveau tilt. Maar al bij al zijn het de perfecte vocalen van Mikael Erlandsson die het meest in de kijker lopen. Zijn soepele vocalen stralen melodie en kracht uit en doen ons op tijd en stond mijmeren naar de hoogdagen van o.a. Foreigner, terwijl afsluiter ‘Alice In Wonderland’ zo op een album van The Beatles kan. Mikael Erlandsson: een naam die garant staat voor kwaliteit in het genre.

Luc Ghyselen (82)

AOR Heaven AOR 00182

Tracklist: 1. Eye Of The Hurricane 2. Why 3. Pain 4. Evil 5. Had To Let You Go 6. Break Another Heart 7. Fear The People 8. Ok 9. I Just Wanna Love Ya 10. Alice In Wonderland