Amorphis op 3 februari te Antwerpen.

Op zondag drie februari moeten metal liefhebbers kiezen tussen twee mooie affiches. In zaal Trix te Antwerpen krijg je die dag vier bands aangeboden met Amorphis als headliner, in de AB te Brussel moet je het stellen met drie bands waarvan Behemoth de headliner is.

Nailed To Obscurity mag de debatten openen en zal dat doen aan de hand van een stevige en zware mix van melodic death metal en doom. Deze Duitse band werd in 2005 opgestart en zorgt begin 2019 voor een vierde full-album.

Bij Jinjer, een band uit Oekraïne, mag je je verwachten aan een stevige set waarvan metalcore en groove metal de muzikale ingrediënten zijn. Grootste trekpleister van dit viertal is vocaliste Tatiana Schmailyuk.

Het Zweedse Soilwork begon hun muzikale carrière in 1996 en evolueerde van melodic death metal band naar een band die ook een pak metalcore en melodic groove metal in zijn sound verwerkt. Begin januari verschijnt album nummer elf van dit gezelschap.

Het Finse Amorphis ontstond in 1990 en zorgde reeds voor veertien full-albums waarvan het meest recente ‘Queen Of Time’ (Nuclear Blast, 2018) als titel meekreeg, een album dat net als heel wat andere albums op lovende kritieken kan rekenen. De band staat live garant voor een stevige en gedreven set – ze bewezen dit ook nog op de meest recente editie van Alcatraz – dat zal ook nu niet anders zijn. De muziek van Amorphis omschrijven is een moeilijker iets, daar de heren een mix brengen van tal van stijlen. Zo hoor je invloeden uit melodic death metal, doom, progressive metal, melodic heavy metal en zelfs pure rock in hun sound langskomen.

Meer info vind je alvast op www.trixonline.be of op www.biebob.be