Amaranthe op 1 februari in zaal Trix.

Het hier enorm populaire Amaranthe is op vrijdag 1 februari te gast in zaal Trix te Antwerpen. Het Zweedse collectief maakt daar immers een tussenstop op hun “Helix World Tour” om hun meest recente album ‘Helix’ extra in de schijnwerpers te zetten.

Amaranthe werd in 2008 opgestart en groeide al vlug uit tot een heel geoliede machine die tijdens live concerten enorm veel indruk maakt. Je kan de sound van het gezelschap moeilijk in een vakje stoppen, daar ze power metal, melodic death metal, metalcore, rock en electronica samen laten smelten tot een geheel die door vocaliste Elize Ryd wordt omschreven als “dance rock”. Het feit dat ze ook met drie vocalisten werken zorgt er voor dat de band toch een apart plaatsje in het metal landschap inneemt. Ook hun albums – hun discografie telt er voorlopig vijf stuks – zijn stuk voor stuk voltreffers, maar tijdens live concerten lijkt de band nog net een tandje meer bij te steken.

Op dit luik van de tournee van Amaranthe mogen ook Warkings, een power metal gezelschap dat de avond mag openen en voorlopig slechts een album op zijn teller heeft staan, en Follow The Cipher een deel van de spotlight opeisen. Het Zweedse Follow The Cipher zorgde voor een opmerkelijk debuutalbum (‘Follow The Cipher’ (Nuclear Blast)) waar power metal wordt gemixt met electronica die vooral doet denken aan … Amaranthe. Ook al omdat de sound heel aanstekelijk is en Follow The Cipher in de persoon van Linda Toni Grahn een sterke vocaliste heeft aangetrokken.

Meer info vind je alvast op www.biebob.be of www.trixonline.be