Ashes Of Ares: Well Of Souls

‘Well Of Souls’ is de opvolger voor het titelloze album dat Ashes Of Ares in 2013 afleverde. Ashes Of Ares is een samenwerking tussen gitarist Freddie Vidales en vocalist Matt Barlow die beiden een tijdje deel uit maakten van Iced Earth. Het duo wordt hier bijgestaan door drummer Van Williams en Jonah Weingarten (keyboards tijdens de intro van het eerste nummer) en dat levert twaalf tracks op die je kan situeren onder de noemer heavy metal / power metal. Het geheel is ook wat schatplichtig aan Iced Earth, maar haalt niet het niveau van deze band. Niet dat Ashes Of Ares nu geen stevige of krachtige tracks aflevert, daar niet van, maar we hebben allemaal als eens eerder (en beter) gehoord. Echt origineel komen de heren dus niet uit de hoek. Daarnaast zijn we niet zo’n fan van het rauwe en ruwe stem timbre van Matt. Opener ‘Consuming The Mana’ kan ons nog het meest bekoren en dan vooral dankzij de bombastische intro die het nummer heeft meegekregen: het roept een beeld van grootsheid op die, helaas, in de overige tracks ontbreekt. Ook afsluiter ‘You Know My Name’ (Soundgarden), als eerbetoon aan Chris Cornell, kan ons bekoren, zodat we moeten besluiten dat het vooral aan de mindere composities en de vocalen van Matt ligt, dat we deze ‘Well Of Souls’ van Ashes Of Ares maar zullen inschrijven als “goed, zonder meer”. Met andere woorden: we worden te weinig echt verrast of … zijn we teveel gewoon?

Luc Ghyselen (70)

Rock Of Angels Records ROAR 1816

Tracklist: 1. Consuming The Mana 2. The Alien 3. Unworthy 4. Soul Searcher 5. Sun Dragon 6. Transcending 7. Let All Despair 8. In The Darkness 9. Spirit Of Man 10. Time Traveler 11. The God Of War 12. You Know My Name