Metalworks op 30 maart 2019 te Kuurne.

Ook Metalworks, een organisatie van “The Evil Cat”, krijgt een heel knappe affiche aangemeten voor volgend jaar. Vijf Belgische en een Nederlandse band worden op 30 maart verwacht in de Sint-Pieterszaal te Kuurne.

Opener is Lethal Injury, een thrash metal gezelschap uit de buurt van Oostende die onlangs ene knap nieuw album op de markt bracht. Anwynn is een symphonic metal band met als extra aantrekkingskracht het contrast tussen de krachtige cleane vrouwelijke vocalen en stevige mannelijke vocalen die richting death metal neigen. Voor een mix van brutale death metal en grindcore zit je alvast goed met Moker, een gezelschap uit de buurt van Antwerpen dat al sinds 2003 actief is. Distillator is een Nederlands trio dat stilletjes aan een mooie reputatie aan het opbouwen is in Vlaanderen. Hun versie van thrash metal toont wat raakvlakken met Evil Invaders, en dat is stilletjes aan top aan het worden in Europa. Kwalitatief hoogstaande death metal krijg je van het Belgische Carnation, een vijftal dat Heist-op-den-Berg als thuishaven heeft en eerder dit jaar het knappe ‘Chapel Of Abhorrence’ afleverde. Een doorgewinterde Belgische metal liefhebber Ostrogoth voor stellen hoeft niet echt. Deze heavy metal / power metal band maakte tussen 1980 en 1988 voor het eerst indruk, wierp de handdoek dan in de ring, maar is sinds 2010 terug “alive and kickin’” ondanks enkele stevige wisselingen in de line-up.

Wij, van MUSIKA, zien alvast zes mooie redenen om 30 maart in onze agenda in te kleuren.meer info vind je op www.metalworksfest.be