Brothers Of Metal: Prophecy Of Ragnarök

Brothers Of Metal is een nieuw achtkoppig Zweeds power metal gezelschap dat garant staat voor uiterst aanstekelijk nummers waarin je wat folk in terug vindt. Je kan de band gemakshalve aan het rijtje Sabaton, Powerwolf, …, ja zelfs Alestorm toevoegen al kiest men overduidelijk voor een ander thema: Vikingers. Andere verschillen zijn er ook, want naast bass en drums telt Brothers Of Metal drie gitaristen en ook drie vocalisten waarvan vooral de vrouwelijke vocalen van Ylva Eriksson er bovenuit steken. Voor de rest, brengt de band, niet echt iets nieuws. ‘Prophecy Of Ragnarök’ telt veertien tracks die zo goed als allen up tempo worden gebracht zodat een perfect, maar stevig power metal feestje kan op gang komen. Haal dus maar zeker de drinkhoorns boven, want de refreinen zijn stuk voor stuk gemakkelijk mee te brullen, terwijl er ondertussen ook ruimte is voor enkele snedige, vingervlugge melodieuze gitaarsolo’s zodat ook je luchtgitaar uit de kast mag komen. Wat betreft de vocalen: dan steken de krachtige cleane vocalen van Ylva er echt wel duidelijk bovenuit. Ze vormen een stevig contrast met de eerder rauwe krachtige vocalen van Joakim Lindbäck Eriksson en de eerder vertellende stem van Mats Nilsson. En alhoewel alles op dit schijfje echt wel krachtig en goed klinkt, lijkt Brothers Of Metal een band om live mee te maken, waar hun opzwepende, aanstekelijke sound het waarschijnlijk nog iets gemakkelijker zal hebben om liefhebbers over de streep te trekken.

Luc Ghyselen (70)

AFM Records

Tracklist: 1. Death Of The God Of Light 2. Son Of Odin 3. Prophecy Of Ragnarök 4. Defenders Of Valhalla 5. Concerning Norns 6. Yggdrasil 7. Tyr 8. Siblings Of Metal 9. Gods Of War 10. Freya 11. The Mead Song 12. Sleipnir 13. Fire Blood And Steel 14. We Believe In Metal