Trollwar: Oath Of The Storm

Trollwar is een Canadees gezelschap dat sinds 2011 hun mix van melodic death metal, black metal en folk aan de man / vrouw brengt. De band zorgde daarbij reeds voor twee ep’s, een single een split en een full-album. Met ‘Oath Of The Storm’ brengt het huidige zestal zijn tweede full-album op de markt. En, nee, vernieuwend is dit allerminst, maar opzwepend en aanstekelijk is het wel. Twaalf tracks – de intro en een outro meegeteld – houdt dit gezelschap je in de ban met opzwepende, beklijvende stukken muziek die honderd procent zeker zorgen voor een furieus metal feestje. Denk aan Finntroll, maar dan rauwer en ruwer. Denk aan Eluveitie, maar dan zonder vrouwelijke vocalen. Maar ook liefhebbers van o.a. Ensiferum en Wintersun, kunnen gecharmeerd worden door de sound van deze Trollwar. Cleane vocalen worden afgewisseld met rauwe diepe grunts, die duidelijk het leeuwendeel opeisen en zodoende een donker, duister randje aan het geheel meegeven. De up-tempo fragmenten worden afgewisseld met iets rustiger momenten, al zijn die laatsten overduidelijk in de minderheid, zodat eigenlijk een wild feestje kan ontstaan met een paar korte momenten van rust om even op adem te komen. Wij zijn alvast fan van zo’n zinderend feestje en we hopen van u hetzelfde.

Luc Ghyselen (88)

Independent Release

Tracklist: 1. Intro 2. Summoning 3. Into Shadows 4. The Forsaken One 5. In Defiance 6. Hymn For The Vanquished 7. Forgotten 8. Omens of Victory 9. Home of Forbidden Lore 10. Shores of Madness 11. Winter’s Night 12. Outro