Impellitteri: The Nature Of The Beast

Achter de naam Impellitteri schuilt een heavy metal band met als centrale figuur gitarist Chris Impellitteri. Met deze ‘The Nature Of the Beast’ is deze band toe aan zijn elfde studio-album. Net zoals op de voorgaande albums mag je je verwachten aan een pak virtuoos gitaarspel en vingervlugge gitaarsolo’s: kan het anders als je jezelf als een van de absolute toppers op je instrument mag noemen? En het fenomenale gitaarspel van Chris staat hier echt wel centraal, zodanig zelfs dat de songs wat op de achtergrond worden gedrukt. Daarmee bedoel ik dat vocalist Rob Rock, een man die nochtans gezegend is met een ferme stem, zich hier maar matig profileert, en dat bass (James Pulli) en drums (Jon Dette) een stevige en solide basis mogen opbouwen zonder veel extra’s. “Is dit dan geen goed album?”, hoor ik je vragen. Toch wel, hoor, als je zelf gitarist bent zal je hier heel wat uurtjes zoet mee zijn, want het gitaarwerk is evenaf fenomenaal te noemen. Krachtige riffs, stuwende basslijnen, daadkrachtige drumroffels en best wel heel sterke vocalen vullen het geheel aan, maar staan steeds in de schaduw van het gitaarspel. Maar, met zo’n klasbakken in de rangen hadden we toch net nog iets meer gerekend. We bedoelen maar: we hoorden liever niet enkel nummers in het teken van het briljante gitaarspel, maar knappe nummers waar het gitaarspel mag schitteren en waar ook bass, drums en vocalen hun plaatsje in de spotlight mogen opeisen. Nu blijft dit een showcase voor het gitaarspel van Impellitteri, al mag dit ook duidelijk gehoord worden!

Luc Ghyselen (75)

Frontiers Records FRCD 889

Tracklist: 1. Hypocrisy 2. Masquerade 3. Run For Your Life 4. Phantom Of The Opera 5. Gates Of Hell 6. Wonder World 7. Man Of War 8. Symptom Of The Universe 9. Do You Think I’m Mad 10. Fire It Up 11. Kill The Beast 12. Shine On