Blood Of the Sun: Blood’s Thicker Than Love

Het Amerikaanse Blood Of The Sun werd in 2002 opgestart door Henry Vasquez (drums) en Dave Gryder (keyboards) en zorgde ondertussen reeds voor vier full-albums waarvan de laatste, ‘Burning On The Wings Of Desire’, nu toch al dateert van 2012. Hoog tijd dus voor album nummer vijf dat je met deze ‘Blood’s Thicker Than Love’ aangeboden krijgt. Slechts zes tracks sieren dit album, maar dat volstaat ruimschoots om te bewijzen dat dit het wachten waard is geweest. Muzikaal tappen de heren uit het vaatje classic rock / hard rock / stoner rock en dat levert hier zes, vrij lang uitgesponnen (allen boven de zes minuten), maar gedreven tracks op die invloeden verraden van bands als Deep Purple, Uriah Heep, Mountain, Ted Nugent, Led Zeppelin, en ga zo maar door. Niets nieuws onder de zon dus, maar de manier waarop de songs hier uit de speakers knallen spreekt eigenlijk boekdelen: dit is materiaal die in de gezegende jaren dat classic rock en / of hard rock de toon aangaven op gebied van steviger muziek (lees eind jaren zestig, jaren zeventig van de vorige eeuw) stuk voor stuk hoog zou eindigen in eindejaarslijstjes. Track na track weet het zestal – naast Henry en Dave hoor je ook nog Wyatt Burton (gitaar), Alex Johnson (gitaar), Roger “Kip” Yma (bass) en Sean Vargas (vocals) – te begeesteren. Het spelplezier spat uit de speakers, de energieke gedrevenheid vult de kamer en wij halen onze luchtgitaren boven en zwieren er gezwind de kamer mee rond. Blood Of The Sun levert met deze zes tracks een schitterend album af in het genre waar krachtige vocalen de dienst uit maken, superbe keyboard partijen en geweldige gitaarsolo’s om de meeste aandacht schreeuwen (wat een schitterende duels worden hier gebracht) en dat alles ondersteund door een solide, en stevige basis van drums en bass. Was dit album er gekomen in de jaren zeventig, dan was Blood Of The Sun een absolute topper, nu zal het album waarschijnlijk enkel opgepikt worden door liefhebbers van het genre en dat is enorm spijtig!

Luc Ghyselen (90)

Listenable Records

Tracklist: 1. Keep The Lemmys Comin’ 2. My Time 3. Livin’ For The Night 4. Air Rises As You Drown 5. Stained Glass Window 6. Blood Of The Road