Einherjer: Norrøne Spor

Sinds 1993 zorgt het Noorse Einherjer voor krachtige en meestal wel best aanstekelijke Viking metal. Dit is op hun nieuwste creatie ‘Norrøne Spor’ niet anders. Het viertal – nog steeds bestaande uit originele leden Frode Glesnes (gitaar, bass, vocals), Gerhard Storesund (drums, samples) en Aksel Herløe (gitaar, backing vocals) en sinds 2016 met Ole Sønstabø (lead gitaar) – zorgt ook nu weer voor elf krachtige nummers die de sound van Einherjer – gedreven, krachtig, aanstekelijk met rauwe en ruwe vocalen – perfect weergeven. Je weet eigenlijk vooraf wat je kan en mag verwachten van Einherjer, maar al die jaren hebben ze ook nog nooit teleurgesteld. En dat zal ook met ‘Norrøne Spor’ niet het geval zijn. Openen doen ze meteen heel gedreven met het energieke ‘The Spirit Of A Thousand Years’. De toon is meteen gezet voor het volledige album. Drums en bass zorgen voor een enorm stevige drive die staat als een huis, machtige riffs steunen die basis, korte punctuele gitaarsolo’s geven extra glans, terwijl de vocalen rauw en ruw doorheen de speakers knallen. Tierlantijntjes of vernieuwingen zijn niet aan de orde bij Einherjer. Vocalist / bassist Frode Glesnes vat het album eigenlijk heel perfect samen wanneer hij het volgende stelt: “Classic Einherjer meets the future and the past! No, we have not returned to our roots! That’s a way overused cliche and it always calls for bullshit! We have simply written and arranged more stuff together. On our last few albums we have written songs separately, this time we’ve looked at what happens when Gerhard & me are in a room together. We still have a firm grip on what Einherjer is all about. That will never change! Here is 10 new songs that any heathen metalhead should be able to love and appreciate. No bullshit, just 10 great metal songs!”. Eigenlijk kunnen we het zelf niet beter verwoorden. Zet je versterker op maximum en laat je een klein uurtje mee slepen door elf machtige Viking metal tracks.

Luc Ghyselen (88)

Indie Recordings

Tracklist: 1. The Spirit Of A Thousand Years 2. Mine Våpen Mine Ord 3. Fra Konge Te Narr 4. Kill The Flame 5. Mot Vest 6. Spre Vingene 7. The Blood Song 8. Døden Tar Ingen Fangar 9. Tapt Uskyld 10. Av Djupare Røtter 11. Deaf Forever