Dominoe: The Lost Radio Show

Het is soms eigenaardig dat een band dertig jaar onder mijn radar passeert en pas opgemerkt wordt wanneer een verzamelalbum uitgebracht wordt. Met dertig jaar op de teller brengt het Duitse Dominoe een collectie tracks uit die hun carrière weerspiegelt. De vrij commerciële mainstreamrock situeert zich ergens tussen Bryan Adams en Def Leppard. Een deel van eerder gemaakte opnames, bedoeld voor een Britse radioshow, gingen in 2008 door een harddiskcrash verloren. Bij toeval vond gitarist Robert Papst onlangs toch enkele opnames terug. De hulp van vroegere bandleden werd ingeroepen voor de opnames van de verloren nummers. Meer dan tien artiesten dragen zo hun steentje bij aan de realisatie van dit album. ‘The Lost Radio Show’ start boeiend met het zoete ‘One More Sugar’ met sterk Def Leppard gevoel. De samenzang met Janina Dietz maakt het een krachtige start. Ook ‘Satellite’ kent gelijkaardige hammondklanken en katapulteert je jaren terug. ‘Angel’s Don’t Cry’ straalt een pak charisma uit de eighties uit en zorgt voor een handvol sterke nummers. Daarna raak ik de drive wat kwijt in een aantal te rustige nummers. Het uptempo ‘No More Lies’, het catchy ‘Here I am’ en enkele eerder uitgebrachte singles kunnen wel deels redding brengen, maar echt overweldigd word ik niet meer. Al bij al geen slecht album al had ik van een verzamelaar toch meer verwacht.

Rocking Klingon (70)

Pride & Joy Music PJM 11589

Tracklist: 1. One More Sugar 2. Satellite 3. Dark Dogs 4. Angels Don’t Cry (1990) 5. Senses 6. Don’t Touch Me, I Like It 7. I Don’t Know 8. Raining 9. Let’s Talk About Life (1988) 10. No More Lies 11. Irresistible (2008) 12. Comin‘ Home 13. Let It Rain 14. Here I Am (1988-2002) 15. Keep The Fire Burnin‘ (1990)