Dragony: Masters Of The Multiverse

Dragony werd in 2007 opgestart als The Dragonslayer Project, mar veranderde dus de naam tot Dragony in 2009. Sindsdien zorgde dit gezelschap uit Oostenrijk voor twee full-albums, een ep en een aantal singles. Tijd dus voor nieuwe werk van dit melodic power metal gezelschap en dat krijg je met deze ‘Masters Of The Multiverse’. Elf nieuwe tracks sieren dit nieuwe album van dit zestal, dat me eigenlijk wat doet denken aan Serenity. En dat komt niet enkel door het feit dat ook deze band uit Oostenrijk afkomstig is. En toch zijn er natuurlijk een pak verschillen. Dragony is, hier in de lage landen, een stuk minder populair dan hun landgenoten en dan vraag ik me persoonlijk af “waarom?”. Muzikaal moet dit gezelschap zeker niet onderdoen voor hun landgenoten. De vorige twee full-albums werden, zeker door de pers, op voldoende gejuich onthaald en dat zal ook met deze ‘Masters Of The Multiverse’ het geval zijn, want de heren wijzigden hun uitgestippelde koers niet. Dit betekent dat Dragony nog steeds kiest voor knap uitgewerkte melodieuze power metal songs die best wel heel aanstekelijk klinken. Voeg daaraan toe dat de vocalen van Siegfried “The Dragonslayer” Samer een heel stuk beter Engelstalig (zonder het accent die Georg (Serenity) wel heeft) klinken. Of is het enkel te doen om het feit dat Dragony zijn teksten opbouwd op fantasy-verhalen in niet op geschiedkundige feiten? Maar halen niet een heel pak (power) metal bands inspiratie uit fantasy verhalen? Dus ook dat feit mag / moet je van tafel vegen. Rest nog een ander puntje: Dragony is een stuk minder vaak te zien op podia in onze lage landen dan Serenity. En daar knelt misschien het schoentje in populariteit tussen beide bands. Dus heren promotoren: “wij willen ook wel eens Dragony zien!”. Want, laat ons eerlijk zijn, elke track van dit schijfje nodigt uit tot een metal party zodat we massaal elke song kunnen meebrullen terwijl we ondertussen de vuist hoog de lucht in steken, of we gaan volledig uit bol met onze luchtgitaar in aanslag tijdens elke song, of … Kortom elk van ons zal zich weten te amuseren. Het zestal zorgt met ‘Masters Of the Multiverse’ immers opnieuw voor een heel sterk album in het (sub)genre. Geen enkele track valt uit de toon en dit zorgt dus voor bijna een vol uur aan luistergenot. En nu ook nog eens tijdens een live concert, AUB.

Luc Ghyselen (82)

Limb Music LMP 1810-172

Tracklist: 1. Flame Of Tar Valon 2. If It Bleeds We Can Kill It 3. Grey Wardens 4. Defenders 5. Fallen Star 6. Angels On Neon Wings 7. Days Of High Adventure 8. Evermore 9. The Iron Price 10. Eternia Eternal (The Masters Of The Multiverse) 11. The Touch