Support Your Locals is er terug op 18 mei.

Op zaterdag 18 mei is er terug een “Support Your Locals”-event georganiseerd door VZW Strike. Plaats van het gebeuren: Club De B te Torhout. Dat de opbrengst een goed doel steunt, MS-Liga Vlaanderen vzw, is een extra reden om er bij te zijn. Zorgen die avond voor de muzikale, en ook wel visuele, omlijsting: X-Posed, Mygun, Millhaven en Dyscordia.

X-Posed is ons van MUSIKA nagenoeg onbekend, al weten we wel dat het gezelschap kiest voor covers van bekende pop en rock nummers. Dat ze soms met wel met eigenzinnige versies voor de dag komen, is een pluspunt.

Mygun is dan weer een West-Vlaamse band uit de buurt van Brugge die ergens een mix neer zet van grunge en klassieke hard rock. Het viertal bouwt vooral op het songwriterstalent van Arnaud De Rouck.

Millhaven is de naam waaronder The Curse Of Millhaven nu verder gaat. Deze band is actief sinds 2012 en werd in het vakje metalcore / melodic death metal ondergebracht. Twee full-albums en een ep sierden de discografie vooraleer de naam werd afgekort tot Millhaven in 2023. Het nieuwe album, ‘Dualism’, het eerste onder de naam Millhaven, vinden wij van MUSIKA alvast een schot in de roos. Tijdens de voorstelling van dat nieuwe album, waren we ook (opnieuw) enorm onder de indruk van de podium prestaties van de heren. We kijken dus zeker uit naar een nieuw concert van dit gezelschap.

Dat ook Dyscordia weet hoe een knappe live set neer te zetten, weten we ondertussen al allemaal, of het moet zijn dat je geen gevoel hebt met de metal scene. Dyscordia werd in 2010 opgestart en zorgde ondertussen reeds voor een ep en vier full-albums. Het meest recente daarvan is het gloednieuwe ‘The Road To Oblivion’ dat nu pas in de winkelrekken terecht komt. Dyscordia staat voor een muzikale mix waarin we elementen ontdekken van progressive metal, melodic metal en melodic death metal. Maar zoals eerder gemeld zorgt ook dit ensemble tijdens live concerten voor net dat ietsje meer zodat we ook steevast uitkijken naar een concert van Dyscordia.

Voor meer info kan je bijvoorbeeld https://www.facebook.com/strikevzw checken.