Kickin’ Valentina op 16 mei in Gentse Asgaard.

Liefhebbers van sleaze en hard rock ‘n’ roll noteren best donderdag 16 mei in hun agenda, want dan komt het Amerikaanse Kickin’ Valentina naar Asgaard in Gent. Ook Mr. Myst en Girish and the Cronicles zijn die avond op het podium te zien.

Het Belgische Mr. Myst werd in 2013 opgestart en heeft zijn thuisbasis in Oostende. Nadat gitarist Atticus Myst bij een aantal black metal bands actief was, veranderde hij dus het geweer van schouder en koos hij voor een mix van hard rock en sleaze. Met Mr. Myst zorgde hij ondertussen voor een demo, een ep en twee full-albums. Het meest recente werkstuk daarvan is het album ‘7 Deadley Sins’ dat vorig jaar op de markt kwam. Tijdens live concerten doet Mr. Myst daar steeds een visueel schepje bij.

Girish and the Cronicles wordt vaak afgekort tot GATC en is afkomstig uit het toch wel verre Gangtok, Sikkim, Indië. De band werd er in 2009 opgestart en zorgt voor een mix van hard rock, glam metal, melodic rock en heavy metal. Girish and the Cronicles zorgden voor drie full-albums waarvan ‘Hail To The Heroes’ uit 2022 het meest recente is, al werd het debuutalbum van de band, ‘Back On Earth’, origineel uit 2014, vorig jaar opnieuw op de markt gebracht.

Het Amerikaanse Kickin’ Valentina werd eveneens in 2013 opgestart, maar dan wel in Atlanta Georgia. Ook dit gezelschap kiest voor een mix van hard rock en sleaze. De band zorgde reeds voor drie ep’s en zorgde onlangs voor een vierde full-album met ‘Star Spangled Fist Fight’. Hoe knap en hoe goed we elk album ook vinden van Kickin’ Valentina, het is tijdens live concerten dat hun sound ons het meest weet te raken. Kickin’ Valentina is dan ook een stevige aanrader voor de liefhebbers van het (sub)genre.

Meer info omtrent dit concert vind je via de facebookpagina van het Rock- en Metal jeugdhuis Asgaard of via https://www.facebook.com/events/s/kickin-valentina-us-girish-and/275216695606030/?rdid=WQlsHsUUDoI9iUtq