Blaze Bayley, 7 april 2024.

Blaze Bayley, Absolva @ Hell, Diest.

Hell wist op zondag een knappe line-up te strikken: Absolva en ex Iron Maiden zanger Blaze Bayley zorgden voor een zeer aangename namiddagshow in een uitverkochte zaal. Om 15u gingen de deuren open, en Blaze verwelkomde iedereen die wilde op een gratis meet en greet aan de merchandise tafel. Een selfie nemen en wat spullen laten handtekenen, altijd wel leuk, denken wij toch.

*Foto’s: Absolva*

16u: tijd voor Absolva. Waarom deze in 2012 opgestarte heavy metal / power metal band niet meer te zien is op festivals is mij een raadsel. Als deze band op het podium staat weet je gewoon dat er een pak klasse op enkele vierkante meters bij elkaar staat. En dat was nu niet anders. Vanaf de eerste toon was het publiek helemaal mee. Wat een power, wat een enthousiasme! Dat straalde uit over de aanwezigen waardoor de band nog enthousiaster werd. Mooi, heel mooi als je het me vraagt.

*Foto’s: Blaze Bayley*

Maar het was duidelijk dat het merendeel aanwezig was voor de enige echte Blaze Bayley! Reden voor deze tour was dertig jaar “Maiden met Blaze” era. De beste man heeft sindsdien een indrukwekkende carrière onder eigen naam uitgebouwd, maar nu draaide het dus om de Iron Maiden songs. Absolva fungeerde als begeleidingsband, en dat bleek een perfecte keuze te zijn. Het uitzinnige publiek ontving met graagte de songs van ‘The X Factor’ en ‘Virtual XI’ waar toch enkele parels op staan. Een waar feest onder leiding van Blaze, een perfecte publieksmenner. Een onvergetelijke zondag…

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.