Star Crystal, 5 april 2024.

Star Crystal, Worlds Beyond @ Hell, Diest.

Op vrijdag avond 5 april schotelde rock en metal café Hell ons opnieuw een heel knappe affiche voor. Het Oekraïense Star Crystal is aan een Europese tour bezig en maakt een stop in Hell, waarbij Worlds Beyond gevraagd werd om de avond te openen. Een avond die gratis aangeboden werd door de venue, waardoor ik toch wat meer volk had verwacht, maar zoals zo vaak, hadden de afwezigen weer ongelijk.

*Foto’s: Worlds Beyond*

Het uit de buurt van Gent afkomstige Worlds Beyond trapte af om 21:00. Een kleine drie kwartier lang werden we ondergedompeld in de gothic / symphonic metal sfeer die de band uitermate perfect wist weer te geven. Muzikaal en vocaal zat het mooi in elkaar, maar misschien klinkt het allemaal een beetje “te proper”, “te gepolijst”? Maar goed, dat kan natuurlijk ook gewoon aan mij liggen.

*Foto’s: Star Crystal*

Star Crystal tapt uit een heel ander vaatje. De band was mij onbekend, en wat ik vond online klonk zeker niet slecht. Live is dit echter een geoliede machine die draait op lekker in het gehoor liggende en meezingbare glam rock / glam metal. Party op het podium dus. De band heeft er gegarandeerd zieltjes bij gewonnen, zelfs nadat een aarzelend publiek wat traag op gang kwam, in tegenstelling tot de band. De looks, de feel, de muziek, de bewegingen on stage… je waande je op een eighties glam party. Dus wederom, een absoluut geslaagde avond in Hell!

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.