Never Obey Again, 4 april 2024.

Never Obey Again, Stellarbone, Promise Down @ Hell, Diest.

Het Italiaanse Never Obey Again bracht enkele maanden geleden hun debuut album ‘The End Of An Era’ uit via Scarlet Records, en komt de cd in de lage landen voorstellen middels een mini tour, met als kick off Hell in Diest. De band werd bijgestaan door podium veteranen Promise Down, en de voor mij nobele onbekende Stellarbone.

*Foto’s: Promise Down*

Het Belgische Promise Down opende de avond. Als zij op het podium staan weet je gewoon dat er een feestje zal losbarsten. De band speelt wekelijks wel ergens ten velde, maar het is een band waar je live niet genoeg van krijgt. Confetti, slingers, Jack shots, het hoort er allemaal bij. Sinds kort gaat de band door het leven als een vijftal, wat de sound – een mix van hard rock ‘n’ roll en metal – voller maakt. Een goede zet vinden we zelf!

*Foto’s: Stellarbone*

Na dit feestje was het de beurt aan Stellarbone, een relatief jonge band uit de buurt van Laakdal, die het publiek van zijn sokken blies. Een muzikaal project dat diverse stijlen door elkaar blend, al horen wij toch voornamelijk invloeden uit hard rock en metal. Toch is deze band niet voor één gat te vangen, daar gaan we ongetwijfeld nog meer van horen!

*Foto’s: Never Obey Again*

Never Obey Again – de band staat voor een mix van alternative rock en metal die ze extra vermengen met elektronica – sloot de avond waardig af. De krachtige set bestond uiteraard uit tracks van hun debuut album. De Italianen hadden er zin in. Ergens halverwege de set werd een cover aangekondigd. Een eigen versie van ‘Zombie’ (The Cranberries) werd ons bedeeld. En alhoewel een goede versie, was dit eigenlijk niet nodig om het publiek mee te krijgen. De eigen nummers en podium prestatie waren op zich zeker sterk genoeg.

Conclusie: een verrassend goed gevulde Hell voor een donderdag avond, met drie klasse bands op het podium. Voor herhaling vatbaar dus!

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.