Nocturna: Of Sorcery And Darkness

Dit Italiaanse Nocturna werd in 2021 opgestart en zorgt voor een mix van power metal en symphonic metal. ‘Of Sorcery And Darkness’ is het tweede full-album voor dit gezelschap nadat men zo’n twee jaar geleden debuteerde met ‘Daughters Of The Night’. Dat debuut zorgde hier ten huize je dienaar voor redelijk wat deining en het wordt dan ook hoog ingeschat. Nu zorgt hetzelfde drietal – Hedon (gitaar, drums, bass, keyboards), Rehn Stillnight (vocals) en Grace Darkling (vocals) – voor een al even geslaagde opvolger. Met ‘Of Sorcery And Darkness’ gaat het trio op de ingeslagen weg verder. We krijgen tien mooi opgebouwde nummers te horen waar kracht en melodie samen smelten met symfonische accenten in mooi vormgegeven en knap opgebouwde nummers. Centraal staan de mooie stemmen van beide dames die in elk nummer, uitgezonderd ‘First Disobedience’, want dit is een kort instrumentaal nummer, elkaar zowel afwisselen als dat ze samen zingen. Het zorgt voor best wel aangename accenten tussen beide stemmen die ook wonderwel samenwerken. Op puur muzikaal vlak staan krijgen we eigenlijk weinig echte verrassingen te horen, al vragen we ons meteen af of dit nog wel kan in het (sub)genre. Hoe dan ook, vanaf opener ‘Burn The Witch’ tot en met afsluiter ‘Last Day On Earth’ weet Nocturna ons te boeien en te overtuigen met best wel aanstekelijke nummers die uitnodigen tot meebrullen, stevig headbangen en luchtgitaar spelen. – Even terzijde: wat een mooie gitaarsolo krijgen we te horen tijdens ‘Midnight Sun’, al komen er nog meer zo’n pareltjes langs. – Kortom: ze zetten aan tot een feestje bouwen. We zijn ondertussen al een aantal luisterbeurten verder en horen niet echt uitschieters, maar heel zeker ook geen mindere nummers langskomen. We hopen dan ook ten stelligste dat we de band eens live aan het werk kunnen zien / horen op een podium bij ons in de buurt. Ondertussen moeten liefhebbers van symphonic power metal (met vrouwelijke vocalen) zich beredderen met dit knappe tweede full-album van Nocturna.

Luc Ghyselen (92)

Scarlet Records SC 448-0

Tracklist: 1. Burn The Witch 2. Sapphire 3. Noctis Avem 4. Creatures Of Darkness 5. Midnight Sun 6. First Disobedience 7. Seven Sins 8. Through The Maze 9. Strangers 10. Last Day On Earth