Taake stopt in Kortrijk tijdens hun Europese tour.

Op de “European Tour 2024” van Taake wordt er ook een tussenstop voorzien in het Kortrijkse. De Kreun of Wilde Westen mag er als gastzaal fungeren op maandag 25 maart voor Taake en hun gasten Nordjevel en Theotoxin.

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen werd in 2016 Theotoxin opgestart. Muzikaal kiest dit gezelschap eerst nog voor een mix van death metal en black metal om dan toch puur voor black metal te kiezen. De band zorgde ondertussen voor vier full-albums en daarvan is ‘Fragment: Totenruhe’ uit 2022 het meest recente werkstuk van.

Sinds 2015 laat Het Noorse Nordjevel zijn versie van black metal los op de wereld. Naast een split en twee ep’s vind je ook reeds drie full-albums terug in de discografie van deze band. Het meest recente album voor Nordjevel is Gnavhòl dat sinds 2022 verkrijgbaar is.

Taake is er al een tijdje langer daar Taake voor het eerst teken van leven vertoonde in 1995, al kende men ook een voorgeschiedenis als Thule die terug gaat tot 1993. Intussen is Taake zowat een solo project geworden van Hoest. Hij zorgde onder de naam Taake reeds voor een immense discografie met o.a. ook acht full-albums. Het meest recente werkstuk van dit black metal project is ‘Et hav av avstand’ uit 2023. Hoe goed we elk album van deze band ook vinden, het is tijdens live concerten dat we echt overdonderd worden door de kille dreigende kracht die Hoest en de zijnen weet te ontwikkelen. Een echte aanrader dus voor elke black metal fanaat.

Deze avond wordt een echt “must see” voor liefhebbers van onversneden black metal. Zorg dus zeker dat je erbij bent. Meer info omtrent dit concert vind je via www.wildewesten.be