Amaranthe en Dragonforce samen op tour.

Op zondag 17 maart is er een tussenstop voorzien te Brussel voor de gezamenlijk tournee van het Zweedse Amaranthe en het Britse Dragonforce. De AB is dan “place to be”. Als speciale gasten brengen ze ook nog Infected Rain mee.

Infected Rain is een band die in het Moldavische Chișinău in 2008 werd opgestart. De band zorgt voor een modern metal sound waarin we elementen uit o.a. groove metal, metalcore en alternative metal in ontdekken. Stuwende krachten achter de band zijn gitarist Vidick Ojog en de charismatische vocaliste Lena Scissorhands (Elena Cataraga). Tegenwoordig wordt de line-up vervolledigt met drummer Eugen Voluta en bassiste Alice Lane. Infected Rain zorgde reeds voor zes full-albums waarvan ‘Time’ kort voor de aanvang van deze tour op de markt kwam. Tijdens live concerten zorgt het gezelschap telkens opnieuw voor een extra scheut adrenaline!

Het Britse Dragonforce werd in de hoofdstad aldaar opgestart in 2001, al kende de band ook een voorgeschiedenis als Dragonheart die terug gaat tot 1999. De band kende al wat wijzigingen in de line-up en enkel beide gitaristen, Herman Li en Sam Totman, zijn er nog bij van de originele line-up. Die wordt tegenwoordig vervolledigt met Marc Hudson (vocals), Gee Anzalone (drums) en Alicia Vigil (bass). Wat al die jaren niet wijzigde is de sound van de band. Dragonforce staat nog steeds voor aanstekelijke power metalmet de krachtige stem van Marc en het flitsende gitaarspel van Herman in de hoofdrollen. Dragonforce zorgde reeds voor acht full-albums terwijl een negende album, ‘Warp Speed Warriors’, er aan komt op 15 maart.

Amaranthe werd in 2008 opgestart door gitarist Olof Mörck en vocalist Jake E. Hun mix van o.a. melodic death metal, power metal, symphonic metal, metalcore en zelfs elektronica en pop sloeg meteen aan. Ook het feit dat Amaranthe gebruikt maakt van verschillende vocalisten – tegenwoordig zijn dat Elize Ryd (vrouwelijke stem), Nils Molin (mannelijke cleane stem) en Mikael Sehlin (harsh vocals) – zorgt voor een pak variatie. De band zorgde ondertussen voor een ep en zes full-albums. Ook Amaranthe zorgt binnenkort met ‘The Catalyst’ voor een nieuw full-album.

Drie bands waar we bij MUSIKA naar uitkijken en ondanks het feit dat de drie bands in een apart muzikaal vakje kunnen onder gebracht worden, hebben ze een ding zeker en vast gemeenschappelijk. Tijdens live concerten zorgen ze keer op keer voor een heel geweldige en aanstekelijke ambiance. Zorg dus dat je er ook bij bent. Meer info omtrent dit concert vind je via www.abconcerts.be of via www.biebob.be