Malist: Of Scorched Earth

Malist is het één persoonproject van de Rus Ovfrost: iets wat je wel meer ziet bij atmosferische black metal bands. Nu, laat me maar met de deur in huis vallen: het gedeelte “atmosferisch” is maar beperkt aanwezig en te horen waardoor dit album meer de pure black metal fan kan bekoren. Toch zijn de atmosferische, rustiger stukken van hoog niveau en zeer aangenaam te beluisteren. Maar voor mij zijn ze te beperkt aanwezig om dit album super te vinden maar dit is puur persoonlijke smaak. Want dit is wel een prima album: goede nummers, zeer goed gespeeld, zeker als je weet dat alles door één man wordt uitgevoerd. Ook productie en sound zijn prima. Liefhebbers van het hardere, snellere werk met stevige grunts zullen hiervan smullen. Dit wordt overgoten met een heerlijk sausje van rustiger, melodischer werk maar zoals reeds vermeld, dit mocht iets meer het geval zijn. Beste nummer, voor ondergetekende dan toch, is ‘Ode To The Night’, een nummer om bij momenten weg te dromen: atmospheric black metal op zijn best. ‘The Ship’ gaat aanvankelijk op dit elan verder maat barst dan in alle hevigheid los. De rest van het album is eerder black metal te noemen. Al bij al een goed album maar eerder voor fans van het zwaardere, snellere werk.

Bart Verlinde (80)

Avantgarde Music

Tracklist: 1. The Lone And Level Sands 2. Ode To The Night 3. The Ship 4. Wind Of Change, Carry Me 5. Rotting Into Primal 6. Clad In Black And Gold