Danko Jones, 18 november 2023.

Danko Jones, Los Pepes @ Het Depot, Leuven.

Wat is leuker dan op een zaterdag een concert meepikken? Wij, van MUSIKA, zijn er alvast steeds voor te vinden (al moeten we soms ook wel eens onze portemonnee in het oog houden). Op zaterdag zakten we toch maar al te graag af naar Het Depot te Leuven alwaar Danko Jones op het programma stond. We zien dat de zaal niet volledig uitverkocht is, maar dat die toch héél goed gevuld is, zelfs voor de support act.

*Foto’s: Los Pepes*

Los Pepes werd in 2012 opgestart in de Britse hoofdstad Londen door Ben Perrier en Seisuke Nakagawa die een passie delen voor zo goed als compleet vergeten 45 toeren plaatjes uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Die willen ze omzetten tot opzwepende punk rock nummers al zorgen ze ook voor eigen werk. Los Pepes staat in de eerste plaats voor melodie maar dat wordt gebracht op een uiterst punk gerichte intensiteit. We vinden het alvast een heel leuke benadering. Er is heel veel beweging op het podium en het publiek pikt het allemaal heel snel op en gaat erin mee. Een band die we wel eens willen terug zien en horen.

*Foto’s: Danko Jones*

De band waarvoor iedereen eigenlijk naar Het Depot is afgezakt: Danko Jones. De band wordt gewoonweg genoemd naar de Canadese frontman / vocalist / gitarist van de band die de band in 1996 heeft opgestart. Als we het goed hebben vormt Danko Jones reeds al die jaren een perfecte tandem met bassist John Calabrese. De plaats achter de ezelsvellen werd al vaak door een andere persoon ingenomen en is tegenwoordig bezet door Rich Knox. Het trio zorgt voor heel energieke en gedreven hard rock en hard rock ‘n’ roll die vooral tijdens live concerten nog aan energie, gedrevenheid en aanstekelijkheid wint. Dit was hier natuurlijk niet anders en de menigte genoot dan ook met volle teugen. We zien vooraan tegen het podium twee jongens staan, we schatten hun leeftijd op tien à twaalf jaar, met een A4tje in de handen. Danko haalt het bij hen op en daarop staat te lezen “we want to stagedive”. Het tweetal (en enkel zij alleen) krijgt de toestemming van Danko Jones, als de ouders er ook mee akkoord gaan. Wat later zien we het tweetal niet stagediven maar wel crowdsurfen door de zaal. Ze hebben de tijd van hun leven terwijl wij enorm genieten van de set van Danko Jones. En ja, ook Danko Jones mag van ons heel zeker nog eens langs komen!

Met dank aan Mona Miluski.

Tekst: P.L.

Foto’s: Peter Vangelder.