Aeonian Sorrow, 6 november 2023.

Aeonian Sorrow, As The Sun Falls, Sanity Obscure @ Hell, Diest.

Een druilige maandagavond: zowat het perfecte kader voor de “Mouring Fall Tour”. Slechts een handvol aanwezigen – het weekend zit er immers op en iedereen is terug aan het werk – kregen een doom / death avond voorgeschoteld die nog een tijdlang zal nazinderen. Zoals altijd zat ook nu het geluid weer goed in Hell en dat komt de bands natuurlijk ten goede.

Foto’s: Sanity Obscure*

Een half uurtje later dan aangekondigd begon het Duitse Sanity Obscure aan hun set. De band bestaat ondertussen reeds vijfentwintig jaar, maar hebben enkel maar twee albums op hun naam staan. De focus werd gelegd op het nieuwste album (‘Through’ dat begin dit jaar op de markt kwam). Een hele knappe ingetogen performance van dit gezelschap dat een muzikale mix van doom en gothic metal brengt. De gitarist was jarig, samen met iemand uit het publiek, en dus kon een “happy birthday” zang niet uitblijven.

Foto’s: As The Sun Falls*

As The Sun Falls werd pas in 2020 opgestart maar zorgde ondertussen wel reeds voor een enorme discografie metvier ep’s, één full-album en een live-album! Dit gezelschap zorgde voor een stevigere set, een muur van melodic death metal als het ware, gebracht met een enorm enthousiasme. De Finnen wisten het publiek goed mee te krijgen.

Foto’s: Aeonian Sorrow*

Aeonian Sorrow, de band waar eigenlijk iedereen voor kwam, stelde absoluut niet teleur. Een goed uur lang werden we ondergedompeld in de muzikale wereld van dit Fins / Grieks collectief, waaruit geen ontsnappen mogelijk was. Hun muzikale mix van death / doom en gothic klinkt bijna betoverend.

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.