Kira Mac, 21 oktober 2023.

Kira Mac, Shots Fired @ Hell, Diest.

Afgelopen zaterdag beloofde Hell ons een vlammende female fronted power avond. En Hell kwam zijn belofte na!

Shots Fired is een band uit het Antwerpse, die al enkele jaren actief is. De huidige bezetting is echter slechts sinds dit jaar een feit. Begin 2023 stond de band al eens op het podium van Hell. Op enkele maanden tijd is Shots Fired uitgegroeid tot een geoliede machine die moeiteloos het publiek meekrijgt met hun mix van blues, rock, metal, beetje punk. In het begin van de set was zangeres Nieke een beetje terughoudend, maar naarmate show vorderde merkte je wel dat ze meer en meer “op haar gemak” was. De rest van de band zorgde voor een knappe ondersteunende vibe. Waarlijk een band met veel potentieel!

*Foto’s: Shots Fired*

Het Engelse Kira Mac verliet voor de eerste keer hun grondgebied om Europa te veroveren. De band vloog er meteen stevig in. Zangeres Kira is ontdekt tijdens de Engelse versie van ‘The Voice UK’ en nu weten we ook hoe dat komt. Wat een kracht! Het allegaartje van muzikale voorkeuren komt perfect tot zijn recht. Bluesy rock met een modern kantje, of toch zoiets in die richting. De band verwende ons ook met enkele nieuwe songs, die duidelijk meer metal gericht zijn, maar toch perfect passen in het Kira Mac wereldje.

*Foto’s: Kira Mac*

Spijtig genoeg waren slechts een handvol toeschouwers getuige van twee opkomende talenten, waar we het laatste nog niet van gezien hebben, althans dat hopen we. Hell mag, voor ons part dan toch, deze twee kleppers absoluut nog eens terug naar hun podium verleiden. Kira zei het al: “We will see you back next year!” We willen er alvast opnieuw bij zijn!

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.