The Darkness op 22 november in AB, Brussel.

The Darkness viert de twintigste verjaardag van hun debuutalbum, ‘Permission To Land’, met een heuse tournee die hen op woensdag 22 november naar AB te Brussel brengt.

Het Britse The Darkness werd in 2000 opgestart en zorgt voor een mix van o.a. hard rock, glam metal en alternative rock. Na twee full-albums, waaronder dus ‘Permission To Land’ dat in 2003 op de markt kwam, hield de band het in 2006 voor bekeken. Maar in 2011 kriebelde de muzikale microbe terug bij het viertal en werd voor een herstart gekozen. Sindsdien zorgde The Darkness nog voor vijf full-albums die hun kenmerkende sound en status bevestigden. Ook tijdens live concerten zet The Darkness, onder de bezielende leiding van frontman Justin Hawkins, steeds opnieuw zijn beste beentje voor. Op woensdag 22 november zullen de heren – naast Justin (vocals, gitaar, keyboards) vind je ook Dan Hawkins (gitaar, backing vocals), Frankie Poullain (bass, backing vocals) en Rufus Tiger Taylor (drums, backing vocals) terug in de line-up – de nummers van dat eerste full-album eren aangevuld met wat nieuwer werk.

Maar vooraleer dit Britse viertal het podium mag betreden is het eerst nog de beurt aan Desiree Mishoe, een ons onbekende artieste die in het vakje singer-songwriter wordt geplaatst.

Meer info vind je alvast op www.abconcerts.be