Synlakross, 10 oktober 2023.

Synlakross, Fear Disease @ Hell, Diest.

Afgelopen dinsdag verwelkomde Hell in Diest het Spaanse Synlakross, dat samen met Fear Disease zorgde voor een stevige avond.

*Foto’s: Fear Disease*

Fear Disease, een Belgische melodic death metal gezelschap,opende stevig zoals we van hen gewend zijn. Hun recentelijk verschenen album ‘Floodgates’, dat vorig jaar uitkwam via Wormholedeath krijgt overwegend goede kritieken, en ze lieten ook zien waarom. Fear Disease had er echt zin in, maar in hun enthousiasme vergaten ze wel hun backdrop omhoog te halen 😊.

*Foto’s: Synlakross*

Synlakross tourt door Europa, om hun nieuwste release ‘Ideas Are bulletproof’ te promoten. Dit gezelschap zorgt voor een opwindende mix van melodic death metal, gothic metal en metalcore. Een ware wervelwind raasde door Hell. Frontvrouw Patricia kreeg de aanwezigen moeiteloos mee met de show, geruggensteund door een stevige ritmesectie. De band bracht ons ook een cover van In Flames, maar eigenlijk willen we alleen maar hun eigen nummers horen uit hun toch rijke oeuvre. – Synlakross zorgde reeds een demo, vier full-albums en een ep. – Op het einde van hun set schreeuwde het publiek om meer, en dat kregen we ook zodat we een uitermate geslaagde avond te verwerken kregen.

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.