Heavy Metal Night, 30 september 2023

Drakkar, Ramses @ Hell, Diest.

De “Heavy Metal Night” in Hell te Diest zorgde voor twee Belgische bands die je, met wat goede wil, in het vakje traditional heavy metal kan plaatsen. Een veertig, vijftig muziekliefhebbers wilden getuige zijn van waar beide bands nog voor staan. Fotograaf Peter Vangelder was er ook opnieuw bij en zorgde voor volgende foto reportage. Zelf verkiest hij de sound van Drakkar boven die van Ramses.

*Foto’s: Ramses*

Ramses werd in 1990 opgestart in de omgeving van Aalst en Affligem. Na een demo, een ep en een full-album hield de band het in 1998 voor bekeken. Pas in 2020 werd de band nieuw leven in geblazen. Je krijgt heavy metal te horen met teksten over het oude Egypte. – Kan het anders met zo’n bandnaam? –

*Foto’s: Drakkar*

Drakkar werd dan weer in Henegouwen, meer bepaald in Jurbise, opgestart in 1983. We moeten wel stellen dat er een paar keer een periode van non activiteit in de geschiedenis van de band zit. Ook de line-up telde ondertussen al heel wat wisselingen. Drakkar zorgde ondertussen wel voor vier full-albums en daarvan is ‘Diabolical Empathy’ uit 2017 het meest recente werkstuk van.

Foto’s: Peter Vangelder.