Helloween vieren in Hell met Hell’s Helloween Fest.

Op dinsdag 31 oktober kunnen we met zijn allen naar rock & metal cafés Hell in Diest voor Hell’s Helloween Night waar zes bands vanaf 18u30 voor een feestje zullen zorgen.

Attractive Chaos mag de avond op gang brengen. Dit internationale gezelschap werd pas vorig jaar opgestart en zorgde eerder dit jaar voor een zes tracks tellende eerste ep met ‘The Fire Between Us’. Je kan de band muzikaal in het vakje melodic heavy metal onderbrengen.

Symfata is de volgende band in het rijtje. Deze eveneens female fronted metal band zorgt dan weer voor een mix van symphonic metal en gothic metal.

Het Nederlandse Dance With Dragons is de volgende in het rijtje. Dit gezelschap zorgt dan weer voor een melodic metal sound die de ene keer heel poeslief klinkt om het volgende moment snoeihard en duister over te komen.

October Changes, opgestart in de buurt van Heist-op-den-Berg, die eerder de industrial weg inslaat. Vorig jaar nam de band afscheid van vocaliste Wendy die ondertussen werd vervangen door Lhana (ex-Valkyre).

Inhuman kan je een beetje beschouwen als de voortzetting van Anwynn. Dit gezelschap zorgt voor een mix van symphonic metal en progressive metal en kan je een beetje beschouwen als het muzikale kindje van Astrid Kaiserman (keyboards). Inhuman zorgde in 2021 voor een titelloos eerste album, al is de line-up sindsdien al grondig gewijzigd.

Imperia werd in 2003 opgestart en teert vooral op de stem en het gezicht van de Noorse Helena Iren Michaelsen (o.a. ex Trail Of Tears), al mag je de inbreng van de overige muzikanten natuurlijk niet onderschatten. Imperia staat muzikaal voor symphonic metal en zorgde reeds voor zes full-albums waarvan ‘The Last Horizon’ uit 2021 het meest recente is. Wij vinden Imperia vooral tijdens live concerten een aanrader.

Zes female fronted metal bands zullen voor een memorabele avond zorgen in Hell en je zodoende perfect begeleiden naar 1 november. Meer info omtrent die avond vind je ongetwijfeld op www.helldiest.com