Tournee Hellmut Lotti Goes Metal.

Helmut Lotti is een Vlaamse zanger die in 1989 door bark middels zijn deelname aan de Soundmixshow in Nederland waar hij tweede werd. Het leverde hem een platencontract op en drie nummers uit zijn eerste full-album, ‘Vlaamse Nachten’, werden top tien hits in Vlaanderen. Maar dé grote doorbraak voor deze Vlaamse zanger kwam er middels zijn “Helmut Lotti Goes Classic”-albums waar hij voor “lichtere” versies koos van klassieke nummers die hij met een symfonisch orkest opnam en live bracht.

Eerder dit jaar was hij “te gast” op het befaamde Graspop Metal Meeting festival om zijn versies weer te geven van bekende hard rock en heavy metal nummers en dat onder de licht gewijzigde naam van Hellmut Lotti Goes Metal. Vele fans waren er getuige van en zorgden voor een mooie sfeer. Het resultaat is deze concerttournee waarvan reeds een aantal avonden compleet uitverkocht zijn. Wij, van MUSIKA, hebben de man nog niet aan het werk gezien / gehoord en zijn dan ook razend benieuwd. Dat Helmut Lotti kan zingen, dat weten we wel, maar ook hard rock en metal?

Bent u ook benieuwd naar zijn versies van hard rock en heavy metal? Check dan alvast www.helmutlotti.com of www.gracialive.be