FlowerLeaf: Dreamerie – The Prelude (ep)

FlowerLeaf is een nieuwe naam voor ondergetekende al is de band niet echt een nieuwkomer. FlowerLeaf werd immers opgestart in 2017 en presenteerde in 2018 een paar singles en een full-album. Het album zelf kreeg een goede kritiek, maar ontsnapte toch aan onze aandacht. Een reeks singles volgden terwijl er ook barsten verschenen in de line-up. Als we het goed hebben bestaat FlowerLeaf tegenwoordig uit Vivs Takahashi (vocals), Marcelo Kaczorowsky (bass) en Florian Mathes (drums). Voor de rest tasten we in het duister en nochtans zorgen gitaar en keyboards hier voor een belangrijke instrumentale invulling! FlowerLeaf kan je immers onder de noemer melodic metal / power metal / symphonic metal plaatsen. Maar goed, op deze ep, die een voorbode zou zijn op een nieuw full-album, krijg je zeven tracks te horen die vooral inspelen op je dromen of je nachtmerries. Inspiratie haalt het gezelschap bij o.a. Neil Gaiman’s ‘Sandman’ of bij sprookjes als ‘Alice In Wonderland’ en ‘Peter Pan’. In ieder geval vinden we de zeven tracks op dit schijfje zeker de moeite van het beluisteren waard. Liefhebbers van een, of meerdere, aangehaalde genres zullen hier alvast hun gading vinden. Vivs beschikt over een prachtige stem die hier duidelijk het meest in de spotlight komt te staan en daar zijn wij alvast niet rouwig om. Dat betekent niet dat de overige muzikanten hier minderwaardig aan zouden zijn, integendeel. We horen immers mooie drumpatronen die samen met de knappe basslijnen voor een heel solide en soepele basis zorgen. De vele orkestrale ondersteunende klanken en mooie ornamenten kunnen dus evengoed door keyboards worden neergezet, terwijl we ook knap gitaarwerk horen die af en toe uitmondt in heel mooie, melodieuze gitaarsolo’s. Voeg daar dan ook nog de mooie songopbouw aan toe en alles is voorhanden om van ‘Dreamerie – The Prelude’ een toppertje te maken in het subgenre. Wij gaan eerlijk zijn: we kijken nu al uit naar dat aangekondigde full-album van FlowerLeaf.

Luc Ghyselen (88)

Independent Release

Tracklist: 1. A Dream Lullaby 2. Stargazers 3. Fireflies 4. Look Out The Window (Interlude) 5. The Sound Of Time 6. The Storm 7. Pouring Rain (Postlude)