TribFest is er dit jaar op 27 en 28 oktober.

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober is er weer een nieuwe editie van TribFest, een festival waar tribute bands het beste van zichzelf geven om hun idolen zo goed goed mogelijk na te bootsen. Plaats van het gebeuren: Trax te Roeselare.

Op vrijdag 27 oktober mag je je uitleven op muziek van Weezer, Queens Of The Stone Age, Coldplay en Aerosmith. Indien het “echte” bands zou betreffen een affiche om van te duizelen, zeker als je de gages van die bands moet gaan ophoesten. In Roeselare kiezen ze dan ook voor een stuk goedkopere line-up, maar daarom niet minderwaardig. Het Belgische We Sir mag openen en brengt Weezer tot leven, een Amerikaanse alternative rock band uit Los Angeles, Californië. Het Britse Kings Of The Stone Age is een tribute band van Queens Of The Stone Age, ook zo’n Amerikaanse alternative rock band maar dan wel opgestart in Seatle, Washington. Het Nederlandse The Scientists zoekt het dichter bij huis en meer bepaald in Engeland, want dit is een Coldplay tribute band. Het Italiaanse Eurosmith zoekt het weer in de USA, want dit gezelschap probeert een waardig alternatief te zijn voor Aerosmith.

Op zaterdag 28 oktober maken zes bands hun opwachting in Roeselare. Het Nederlandse The Art Of Pantera is – kan het anders met zo’n naam? – een Pantera tribute band zodat je je aan een set groove en thrash metal kan verwachten. Ook bij Rage Against The System ligt het voor de hand wie de idolen zijn van deze Nederlandse band: het Amerikaanse Rage Against The Machine. De heren van het Nederlandse Snaggletooth eren dan weer Lemmy en zijn kornuiten van Motörhead. Nog een voor de hand liggende naam op gebied van tribute bands is natuurlijk Korn Again. Deze Britten houden van de nu metal die het Amerikaanse Korn op de wereld zette. Het Nederlandse Up The Irons is dan weer een Iron Maiden tribute band zodat liefhebbers van traditional heavy metal en meer bepaald NWOBHM, hier ook hun gading zullen vinden. Het Italiaanse Living Theory mag hier de lichten doven. Dit gezelschap zorgt voor een set met nummer van hun helden: het Amerikaanse Linkin Park.

Een mooie affiche opnieuw die de organisatoren van TribFest in elkaar hebben gestoken. Liefhebbers van “tribute bands” zullen er zeker en vast voor te vinden zijn, maar ook fans van de “real bands” zullen er hun gading vinden. Meer info vind je alvast op www.tribfest.be of via de facebookpagina van het evenement https://www.facebook.com/tribfestRoeselare/?locale=nl_NL